BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, April 22, 2009

.: Pergi Yang Kembali Lagi :.

Makan-makan di Papa Ron's Pizza dengan Kak Tasha, Nik, King meninggalkan memori indah (sebab dapat makan pizza free. Kak Tasha belanja). Emmm....rugi Alia tak dapat ikut. Kami makan pizza PaHe (paket hemat)- Rp. 15000/orang. Best3.


Jumpa pulak Aiman n de geng. Makan2 jugak.

Aiman: Kak Tasha, Kak Ijah, jangan lupa buat persembahan Ahad malam nanti.

GUE: Ala...mualessnye...


Hari Ahad minggu itu. Emmm...berapa hb ye?12 April (baru je check it out!). Sangat meletihkan. Why???

8.00-10.00 : Netball match. Semi-final. Dapatlah nombor 3!!!

11.00 : Naik ojeg pergi FK. Naik bas dari FK ke rumah Dr. Tri. Makan-makan.


Aduh, beratnya kelapa! oooppsss...kepala. Rasa cam nak demam.
Rasa- rasa itu betul rupanya.


4.00 : Balik rumah, terus mandi untuk sejukkan kepala.

5.30 : Tidur jap. Alamak! Performance nak buat ape. Pantun? Seloka senang sikit kot.

6.00 : Fikir cepat! Idea, please come to me!

6.30 : Boleh tidur lagi sebab A.B.C.

7.00 : Jom pergi Majlis Jalinan Mahabbah!


Di Bale 4, duduk la GUE di depan sekali. Sejuk betul! Tukar tempat la. Badan rasa tak enak nye. Badanku mengamuk! Aduh, bertenang donk!


Selepas beberapa ucapan dan pengisian, kami pun diizinkan untuk makan. Kak Ijah dan Kak Ainur pun ada. Kami makan bersama-sama. Ajaibnya, tiba waktu makan, GUE tiba-tiba sihat. Alhamdulillah. Tambah nasi pulak tu. Nasi ala-ala nasi ayam tu jadi sangat enak. Dapat 2 ketul ayam. Sedapnyeeee!


Speech time! For those who will leave UNPAD Jatinangor. GUE la tu (and da gang).


This is for you all!


Salam mahabbah ucapan pemula,
Suhaijah Razali ingin berseloka,
Buat ingatan kepada semua,
Jangan dilupa kami di sana.

Mula-mula kenal senior 2005,
Mohsein, Fathi, Kak Aimi, Kak Tasha,
Eh, ada lagi rupa-rupanya,
Kak Izzah, Kak Aida, Kak Kem juga.

Mereka 'supporting'-'supporting' semua,
Pemberi pinjam buku dan soalan past year,
Kalau ada masalah apa-apa,
Rujuklah mereka yang sentiasa bersedia.

Sahabat 2006 pula,
Ramai sungguh tak terkira,
Tak sempat saya nak sebut semua,
Tapi mereka dan saya kumpulan Bendahara.

Junior 2007 dan 2008 ye,
Jasa mereka tak terhingga,
Sehingga berjaya banyak acara,
Apa yang penting? Kerjasama.

Teraju IMAN, Jamaluddin b. Musa,
Orangnya kecik, berkarliber,
Nurul Aiman pula penolongnya,
Lembut dan kelakar citra ayunya.

Kepada yang tak tersebut namanya,
Jangan pula terasa di jiwa,
Bukan saya lupa anda semua,
Cuma sudah ketandusan idea.

Jangan diucap selamat tinggal,
Ucaplah sampai jumpa lagi,
Kenangan kita jangan tertanggal,
Sematlah ia di dalam hati.



Wah, wah, wah! Seloka ni kena baca dengan intonasi yang betul. Kalau tak, tak kena pulak rimanya. Pandai-pandailah ye.
eg. "Kak Tasha" dibaca "kak tashe". hee...sorry kak tasha...jadi contoh teladan pulak!


Bawa balik hadiah dari IMAN. Best3. Kami bersalaman dan berpelukan dan bertangisan. Jangan dirisaukan, pergiku insyaALLAH akan kembali lagi ke kota Bandung yang sangat best ni. JOM VISIT BANDUNG!!!

5 comments:

hana said...

Salam, ijah.
Ani plak yang terharu.
Sedihnya nak tggl bandung.
InsyaAllah, satu hari kita kan ketemu lagi.

Iman Aisyah said...

salam ijah..

iskhh kak tashe lak peginya..

huuhuu.
.mesti kita rindu kan saat2 bersama..xpe nnt tggu akak dtg hukm+)

suhaijah said...

to hana,

ani, kita mmg dijodohkan bersama... sehati serta sejiwa... lalala...

to iman aisyah,

kak tashe, anda dijemput ke hukm. oops...ukm mc...

nurul88 said...

hehe..la..baru pasan ada nama aiman kat sini...
hehe
tq kak suhaijah..mantan s/u yg cute..
ni syg lebih ni..nsb ade gak prsembahan..klu x nak mrajuk~hehe;)

suhaijah said...

huhu aiman...
nk kena tulis AIMAN br perasan ye.
kui3...