BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, November 16, 2009

.: Ekonomi dan ekonomis :.

Alang-alang belajar di PPUKM, nak juga ada registration number (RN). Tapi RN ni bukan boleh main suka je buat. Mesti jumpa doktor dulu.


Hari ni ada peluang jumpa doktor. So, pergi lah ke klinik warga konon-kononnya nak teman ju. emm...ape alasan nak bagi ye untuk jumpa doktor ni. Oho...baru teringat. Ada batuk sikit since 3 days ago, rasa macam ada kahak tapi kahak tak keluar, tak selesa. Doktor percaya tak? percaya la ye...hehehe.


Akhir kata kepada doktor (masa tu Prof Dr. Kamsiah yang 'attend' kami), doktor tak nak order FBC (full blood count) ke? hehehe.
"tak perlu...tak ekonomis.".........kena sebijik.


~ dah merugikan kerajaan sebanyak RM 2.36 untuk sakit yang tak seberapa ~


Anyway, x pe la...asalkan dah dapat RN. yeehaa...


p/s sebenarnya dari kecil sampai besar tak suka pergi klinik. takut nak jumpa doktor. tak pernah pergi klinik seorang diri. mesti mak or abah temankan. apa nak jadi nih...